Poprzedni temat :: Następny temat
połączyć laptop z telewizorem
Autor Wiadomość
aka2 


Dołączyła: 17 Lis 2008
Posty: 5650
Skąd: Krakow
Wysłany: 2017-03-28, 10:56   połączyć laptop z telewizorem

Mam kabel HDMI 3m, wyczytalam ,ze mozna bez problemu połączyc jedno z drugim, bo zachcialo mi sie sluchac mojej listy przebojów w telewizorze ( z laptopa). Przeczytalam wszystko co jest w instrukcjach i forach na ten temat, zrobilam jak kazano i:
1.Połączylam laptop z tv
2. Na ekranie tv pokazała sie strona z lapka
3. Nie ma glosu ani ruchu na tv, zadnym pilotem
4. W momencie podpięcia kabla z tv do lapka , obraz w lapku jest czarny i nie ma mozliwosci manewru jakiegokolwiek
5.Robilam to w różnych wariantach caly dzień
6. Moi znajomi wiedzą mniej niz ja na ten temat
7. Muszę do fachowca, a chcialabym sama, bo to takie łatwe , jak wszedzie czytam.
:cry:
_________________
lepiej późno niż wcale.
 
nieliniowa 


Dołączyła: 21 Cze 2010
Posty: 9539
Skąd: Koło torów
Wysłany: 2017-03-28, 13:05   

Musi być odpowiedni monitor
_________________
"To nie depresja, a ostre przewlekłe ataki realizmu i obiektywizmu"
 
aka2 


Dołączyła: 17 Lis 2008
Posty: 5650
Skąd: Krakow
Wysłany: 2017-03-28, 16:47   

Monitor jest ok, ponoc kabel zły. Dzwonilam po fachowca. Juz sie nie będę meczyć. :mrgreen: Ale jakby któraś wiedziala i to sama robiła to chętnie rady poslucham.
_________________
lepiej późno niż wcale.
 
sowa 


Dołączyła: 12 Sty 2009
Posty: 6906
Skąd: między torami
Wysłany: 2017-03-29, 09:28   

Ja próbowałam i tez nie udało się ..ciekawe czy ci powie fachowiec :roll: :roll: co i jak robił
_________________


„Słowa są pretekstem. To wewnętrzna więź przyciąga jedną osobę do drugiej, a nie słowa.” Rumi
 
 
nieliniowa 


Dołączyła: 21 Cze 2010
Posty: 9539
Skąd: Koło torów
Wysłany: 2017-03-29, 10:14   

no ja tylko wiem, że nie każdy monitor chwyci, tyle w temacie
_________________
"To nie depresja, a ostre przewlekłe ataki realizmu i obiektywizmu"
 
aka2 


Dołączyła: 17 Lis 2008
Posty: 5650
Skąd: Krakow
Wysłany: 2017-03-29, 16:29   

Kupiłam nowy kabel ktory przesyla i glos i ruch. Ok, podlączylam i dalej na laptopie czarny obraz a w telewizorze jest obraz z laptopa, czyli cos w laptopie nie tak. Pan w punkcie ( najbliższym ) orzekł, ze mam mu przyniesc tv i laptop, wiec niech sie pocaluje w ......
Nie bede mu nosic, jak ochłonę to pójde do innego punktu . Na razie robię przerwę :-(
Da się żyć bez tego.
_________________
lepiej późno niż wcale.
 
nieliniowa 


Dołączyła: 21 Cze 2010
Posty: 9539
Skąd: Koło torów
Wysłany: 2017-03-29, 20:26   

złap kogoś, kto ci do domu przyjdzie
_________________
"To nie depresja, a ostre przewlekłe ataki realizmu i obiektywizmu"
 
aka2 


Dołączyła: 17 Lis 2008
Posty: 5650
Skąd: Krakow
Wysłany: 2017-04-01, 08:08   

Uwzięłam się : co? ja sama tego nie zrobię?
Po przeczytaniu tysiąca rad w internecie i drugim tysiącu prób ( przeciez mam dobry tv i pc) UDAŁO mi sie połączyc obraz, ( to było tylko nacisniecie dwóch klawiszy ) ale glosu jeszcze nie. Musze uruchomic nowe sterowniki. Musze znowu wszystko o nich poczytac i wtedy bedę panią sytuacji.
Na fachowca zawsze mam czas, a tego teraz mam duzo. :-D
Dzis mam wnusie lalusie i idziemy do kina i na lody , hej!
_________________
lepiej późno niż wcale.
 
nieliniowa 


Dołączyła: 21 Cze 2010
Posty: 9539
Skąd: Koło torów
Wysłany: 2017-04-01, 10:41   

No i super. Szarym kardio zrobiłaś.:-)
_________________
"To nie depresja, a ostre przewlekłe ataki realizmu i obiektywizmu"
 
aka2 


Dołączyła: 17 Lis 2008
Posty: 5650
Skąd: Krakow
Wysłany: 2017-04-03, 09:03   

Powiem wam jak oszukują w necie. Otóż chcialam sobie wgrac sterownik do karty dzwiekowej. Znalazlam w necie , z opisem jaki fajny, darmowy i co robi.
Potrafie wgrywac programy wiec zaczelam przez kreator. Po zakonczeniu wgrywania na pulpicie poazaly sie znaczki jakiejs gry. Wgrala sie jakas zagraniczna gra. Oczywiscie ją zaraz skasowalam. A sterownika ani sladu. Uwazajcie, bo oszustow pełno!!!
_________________
lepiej późno niż wcale.
 
sowa 


Dołączyła: 12 Sty 2009
Posty: 6906
Skąd: między torami
Wysłany: 2017-04-03, 10:24   

Tak :!:
Za darmo to nic nie ma.. :!:
_________________


„Słowa są pretekstem. To wewnętrzna więź przyciąga jedną osobę do drugiej, a nie słowa.” Rumi
 
 
nieliniowa 


Dołączyła: 21 Cze 2010
Posty: 9539
Skąd: Koło torów
Wysłany: 2017-04-03, 10:26   

Miałam kiedyś taką przygodę, kiedy otwierałam przeglądarkę uruchamiały się niewygodne kretyństwa i był wielki problem z odinstalowaniem tego, zawsze trzeba czytać uważnie nazwy i pytać wujka googla co znaczą

Sowa, kiedy się jest uważnym dużo jest za darmo, naprawdę, jest to idea opensource i serio - to działa
_________________
"To nie depresja, a ostre przewlekłe ataki realizmu i obiektywizmu"
 
sowa 


Dołączyła: 12 Sty 2009
Posty: 6906
Skąd: między torami
Wysłany: 2017-04-03, 15:29   

Tak wiem o tym tzw,..free...sporo skorzystałam :mrgreen:
ale sterowniki , to nie jest ta sprawa
_________________


„Słowa są pretekstem. To wewnętrzna więź przyciąga jedną osobę do drugiej, a nie słowa.” Rumi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group